Garažna vrata

Kako odabrati garažna vrata?

Garažna vrata su ne samo funkcionalni element vašeg doma, već i estetski dodatak koji može značajno poboljšati izgled vaše kuće. Kada razmišljate o kupovini novih garažnih vrata, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora kako biste izabrali najbolju opciju za vaš dom.

Materijal garažnih vrata

Postoji nekoliko različitih materijala garažnih vrata, uključujući drvo, čelik, aluminijum i fiberglas. Svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke, pa je važno uzeti u obzir vaše specifične potrebe i preferencije. Na primer, drvena garažna vrata su često najlepša, ali zahtevaju više održavanja u odnosu na druga vrata. Čelična vrata su izdržljiva i jednostavna za održavanje, ali mogu biti skuplja od drugih opcija.

Veličina i stil garažnih vrata

Prilikom izbora veličine garažnih vrata, važno je uzeti u obzir veličinu vašeg automobila i širinu vaše garaže. Takođe je važno izabrati stil vrata koji se uklapa u izgled vašeg doma i pruža željeni estetski izgled. Na primer, ako vaš dom ima klasičan izgled, tradicionalna drvena vrata mogu biti najbolja opcija, dok moderni domovi često izgledaju najbolje sa minimalističkim aluminijumskim vratima.

Dodatne opcije

Postoji mnogo različitih opcija koje možete dodati vašim garažnim vratima kako biste poboljšali njihovu funkcionalnost i izgled. Na primer, neki modeli vrata dolaze sa daljinskim upravljačem, dok drugi imaju ugrađen sistem za otvaranje i zatvaranje. Takođe možete razmotriti opcije poput izolacije, što može poboljšati energetsku efikasnost vašeg doma, ili staklenih panela, koji pružaju više prirodnog svetla u vašoj garaži.
Ukratko, izbor garažnih vrata je važan proces koji zahteva pažljivo razmatranje različitih faktora kako biste izabrali najbolju opciju za vaš dom. Razmislite o materijalu vrata, veličini i stilu, kao i dodatnim opcijama koje su vam na raspolaganju kako biste izabrali idealna garažna vrata za vaš dom.

Garažna vrata segmentna

Segmentna vrata se otvaraju vertikalno i odlaze ispod plafona. Ovakvom konstrukcijom nude maksimalan prostor u garaži i ispred nje. Garažna segmentna vrata se mogu ugraditi u bilo koji otvor garaže i nude za 14 cm veću prolaznu širinu u odnosu na kipujuća vrata.

Osim toga, zahvaljujući trajno elastičnim i na atmosferske uticaje otpornim dihtung gumama, ona su sa svih strana optimalno zaptivena.

Kipujuća vrata Berry spajaju visok kvalitet i sofisticiranu tehniku sa trajnom funkcijom i bezbednom upotrebom. Berry kipujuća vrata možete da dobijete i u mnogim atraktivnim čeličnim motivima sa optikom kanala ili kaseta, odnosno kao drvena vrata. Boje i dekorativne površine ostavljaju poseban utisak.

Rolo vrata i rolo plafonska garažna vrata se otvaraju vertikalno i ne zahtevaju nimalo prostora u garaži. Ovakvom konstrukcijom nude maksimalan prostor u garaži i ispred nje. Oblik otvora garaže ne igra nikakvu ulogu kod ugradnje, bilo da je pravougaoni, iskošeni, sa segmentnim ili polukružnim svodom.

Bočna segmentna vrata su svojim načinom izrade pogodna i za mnoge otežane situacije ugradnje, kao npr. kod nagiba krova. Pri tome ostaje očuvana puna visina prolaza. Sendvič paneli ispunjeni poliuretanom debljine 42 mm
nude odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju, kao i visoku stabilnost krila vrata. Osim toga, bočna segmentna vrata se mogu i delimično otvarati da bi se omogućio jednostavan prolaz osoba.

Bočna vrata su veoma praktična uvek kada želite na brzinu da iznesete predmete iz garaže, a da ne otvarate garažna vrata. Ili kada je Vaše drugo vozilo zbog kratkog prilaza garaži parkirano direktno ispred garažnih vrata i pristup vratima je blokiran. Za skoro svaki motiv i tip vrata u Hörmann-u možete dobiti odgovarajuća bočna vrata. Na taj način garažna i bočna vrata formiraju harmoničnu jedinstvenu celinu.

Prodaja i ugradnja garažnih vrata

Kao oficijalni partner Hörmann grupacije, u mogućnosti smo da vam ponudimo sve tipove garažnih vrata. Naš tim iskusnih i obučenih instalatera postaraće se da ista budu adekvatno ugrađena i podešena za bezbrižnu svakodnevnu upotrebu. 

Posetite nas

Kancelarija

Posetite nas. Uvek je najbolje uživo videti uzorke i konsultovati se sa ljudima kojima je to specijalnost.

Stanoja Glavaša 94, Novi Sad, Srbija

+381/21-503-144
+381/21-505-736
+381/63-113-3606

office@novoplast.rs
novoplast@neobee.net

Zahtev za ponudu

Kontakt forma