Plastifikacija

Estetika i zaštita

Plastifikacija je popularna metoda za oblaganje  metalnih površina koja se ističe po svojoj trajnosti, ekološkoj prihvatljivosti i univerzalnosti. Uključuje nanošenje suvog praha na metalnu površinu, a zatim pečenje u peći kako bi se stvorio čvrst i dugotrajni premaz.

Jedna od prednosti plastifikacije je što je ekološki prihvatljivija opcija u odnosu na druge metode završne obrade poput farbanja. Prašak koji se koristi u postupku obično je bez razređivača i isparljivih organskih jedinjenja koji su štetni za okolinu. Ova odlika plastificiranje čini sve popularnijim izborom za kompanije širom sveta koje se bave održivim poslovanjem.

Još jedna prednost je izuzetna otpornost na habanje, pucanje i izbleđivanje. To znači da će plastificirani predmeti mnogo duže zadržati svoj izgled i kvalitet tokom vremena, što ga čini dugoročno isplativom opcijom.

Plastificiranje je takođe veoma univerzalno, jer se može koristiti na različitim metalnim površinama, uključujući aluminijum, čelik i bakar. Može se koristiti za lakiranje praktično svega, od okvira bicikla, delova automobila, kućnih aparata do industrijskih mašina i konstrukcija.

Uz veliki izbor boja iz RAL palete, svakom predmetu možemo da unesemo novi život.