Roletne

Energetski efikasan izbor

Novoplast proizvodi roletne za prozore svih dimenzija, uz mogućnost dostave i samostalne ugradnje ili ugradnju koju obavljaju naši majstori. Roletne ponovo postaju veoma popularne jer vlasnici kuća i stanova uviđaju prednosti roletni u smislu povećanja energetske efikasnosti, pre svega zimi, kada toplota napušta stan kroz prozore a sunčeve svetlosti u popodevnim časovima nema, tako da se roletna može slobodno navući. Kako leta postaju sve toplija, roletne mogu doprineti i u efikasnijem hlađenju, posebno ako je soba okrenuta ka Suncu.

Roletne su najefikasniji način za zamračivanje prostorija. Dok zavese ne mogu da obezbede zamračenje od 100%, roletne to mogu. Na objektima koji nemaju uvučene prozore, roletne su veoma važne i kao način za zaštitu od ledene kiše, kao i od udaraca grana prilikom oluja.

Roletne sa spoljnom ili unutrašnjom kutijom

U ponudi kompanije Rolometal su roletne sa spoljnom kutijom i roletne sa unutrašnjom kutijom. Roletne sa spoljašnjom kutijom ugrađuju se na već postojeće prozore, dok se roletne sa unutršnjim kutijom ugrađuju zajedno sa prozorima, tako što se naruče prozori koji su nešo manji od otvora u zidu. Unutrašnje roletne izgledaju bolje kada se prozor posmatra spolja, a lakše su i za otvaranje, u slučaju da je potrebno podesiti mehanizam.

Vrste roletni

Kupci se najčešće odlučuju za aluminijumske roletne, koje su nešto skuplje od PVC roletni, ali su laganije, zbog čega se lakše podižu i spuštaju. Ako se roletne ne koriste svakodnevno i PVC varijanta je savršeno adekvatna. Šine za roletne takođe mogu biti metalne (aluminijumske ili čelične) ili od PVC-a. Aluminijumske su najkvalitetnije i obezbeđuju najglatkiji rad. Na kupcu je da odluči kakav mehanizam želi, a jedna od praktičnih kombinacija je postavljanje aluminijumskih roletni na na prozore na kojima će se češće navlačiti roletne i PVC roletni na ostale prozore.

Mehanizam za roletne

Kupac bira i način spuštanja i podizanja roletni. Standardne roletne lako se podižu i spuštaju pomoću gurtne, dok se za veće roletne preporučuje kurbla. Ukoliko želite da automatizujete svoj dom, Rolometal nudi i sisteme za pametne kuće, koji omogućavaju da garažna vrata, kapiju i roletne kontrolišete daljinski, putem interneta. Ovaj vid upravljanja posebno je praktičan za roletne i može biti veoma koristan u slučaju iznenadne ledene kiše.

Roletne Novi Sad

Potrebne su vam kvalitetne roletne za prozor ili vrata i nalazite se u Novom Sadu ili blizini? Kontaktirajte nas da saznate više o našoj ponudi, cenama i mogućnosti ugradnje.

Zahtev za ponudu

Kontakt forma

Garancija

Rolometal daje garanciju na roletne i mehanizam za sve roletne koje ugrade naši majstori. Iako nismo u mogućnosti da garantujemo za roletne koje kupci sami ugrade, ugradnja se u 99% slučajeva obavlja bez problema, budući da je samo potrebno precizno izbušiti nekoliko rupa.