Komarnici

Zaštita od insekata

Nijedan način za zaustavljanje insekata nije efikasan kao komarnik. Danas je kupcima na raspolaganju više tipova komarnika, a koji ćete tip odabrati zavisi od toga da li želite da imate mogućnost da potpuno otvorite prozor, zatim da li vam smeta da otvaranje i zatvaranje komarnika zahteva određeni napor, kao i da li vam smeta dodatna konstrukcija na prozoru. Rolometal proizvodi komarnike svih tipova i dimenzija na osnovu vaših mera, uz izradu u roku od 48 sati, nakon čega se komarnik šalje naručiocu putem kurirskih službi, uz prateće uputstvo za montažu.

Prodaja komarnika

Novoplast komarnici, koji se 100% proizvode u pogonima naše kompanije, sastoje se od sive mreže koja je daleko bolja od starih crnih i zelenih mreža jer se lakše pere i propušta više svetlosti. Bez obzira koji tip komarnika želi, kupac samo treba da obezbedi tačne mere prozora i izjasni se o tipu komarnika i boji okvira. Ram može biti PVC ili aluminijumski. Komarnici su nezapaljivi i otporni na sve vremenske uslove, tako da ih nije neophodno uklanjati tokom hladnog perioda. Sa našim proizvodnim pogonom u Beočinu, bićemo vaš idealan izbor ukoliko su vam potrebni kvalitetni komarnici za Novi Sad i okolinu.

Plise komarnici

Plise ili plisirani komarnici postepeno su se nametnuli kao najpraktičniji tip komarnika. Ovi komarnici koriste se za vrata i prozore, postavljaju se tako da se klizni deo pokreće horizontalno (ređe vertikalno), a otvaraju se i zatvaraju po principu harmonika vrata. Tajna je u veoma kvalitetnoj i jakoj mrežici, koja je jača od standardne mrežice i svaki put se bez greške vraća u skupljeni položaj. Plise komarnik ne koristi nikakvu oprugu, već slobodno klizi po vođici, a u skupljenoj formi zauzima samo 10% svoje ukupne širine. Nije potrebna snaga da bi se njime rukovalo i mogu imati jedno ili dva krila, pri čemu su oni sa dva krila posebno laki za korišćenje.

Rolo komarnici

Rolo komarnici postavljaju se uglavnom na prozore i predstavljaju najsavršeniji tip komaprnika, jer se lako koriste i mreža se može po želji potpuno ukloniti, budući da se cela povlači u kutiju iznad prozora, kao roletna. I dok je kod plise modela deo komarnika uvek vidljiv, čak i kada je sklopljen, kod rolo komarnika to nije slučaj. Rolo mehanizam je izuzetno precizan i dugotrajan a za njegovo povlačenje nije potrebna velika snaga. Kada je komarnik u spuštenom položaju opruga ga zadržava u toj formi, dok je vraćanje brzo i tiho, a po želji može se ugraditi i usporivač.

Fiksni komarnici

Fiksni komarnici uključuju više modela, od koji su neki potpuno fiksni, odnosno ne skidaju se sve dok su u funkciji, niti se mogu otvarati, dok su drugi fiksni samo u smislu da se ne otvaraju ali se mogu skloniti sa prozora ili vrata tokom hladnog perioda ili radi čišćenja. Osnovna varijanta fiksnih komarnika su potpuno fiksni komarnici koji se postavljaju samo na prozorima kojima je moguće prići sa spoljne strane, dakle uglavnom na kućama. Najtraženiji tip fiksnih komarnika su fiksni komarnici koji se postavljaju u ram prozora pomoću šarki, šrafova ili ringlica. Ove komarnike kupac može postaviti za samo nekoliko minuta, a na kraju leta, kada se smanji broj insekata, komarnik se lako može odložiti.

Zahtev za ponudu

Kontakt forma