PVC ekstruzija

Šta je PVC ekstruzija?

Plastika je svuda zbog svoje raznovrsnosti, dugovečnosti i jednostavnijih proizvodnih zahteva. Ekstruzija plastike ili PVC ekstruzija jedan je od najčešćih procesa za proizvodnju velikog obima. Generalno, ekstruzija je uobičajena za kontinuirane profile koji se koriste za cevi, profile vrata i mnoge druge velike predmete.

Industrijska primena ekstruzije plastike počela je pre više od jednog veka i nastavila da napreduje vremenom. I danas je to metoda koja se najviše koristi jer je jednostavna, efikasna i daje precizne proizvode.

Ekstruzija plastike je proces u kojem zrnasti komadi plastike prolaze kroz različite komponente ekstrudera da bi završili u kontinuiranom profilu uz pomoć toplote i pritiska

Zašto PVC ekstrudiranje?

Prednosti PVC ekstruzije

Ekstruzija plastike je popularna metoda proizvodnje velikog obima koja nudi savršenu kombinaciju svestranosti, fleksibilnosti i konzistentnosti. Evo nekih od glavnih prednosti procesa ekstruzije.

Isplativost

U poređenju sa drugim procesima, ekstruzija je prilično isplativa. Generalno, plastični delovi se razvijaju ili procesom brizganja ili ekstruzije. Međutim, ekstruzija nema složene zahteve za alatom i mnogo je jednostavnija, što rezultira nižim troškovima. Štaviše, mašine za ekstruziju takođe mogu da rade neprekidno bez ikakvih pauza, što nudi 24-časovnu proizvodnju kako bi se smanjile šanse za nedostatak zaliha.

Neuporediva fleksibilnost

Sve dok postoji konzistentan poprečni presek, možete kreirati bilo koji oblik ili profil postupkom ekstruzije plastike. Od složenih oblika do listova, cevi i drugih proizvoda, ekstruzija može isporučiti skoro sve vrste dizajna.

Jednostavne izmene

Pre procesa hlađenja, vruća plastika ostaje prilično savitljiva. To znači da možete lako da izvršite druge operacije oblikovanja kako biste bili sigurni da je konačni proizvod veličine koja vam je potrebna.

Proizvodnja plastičnih profila za sve namene

Veliki deo proizvoda koje prodajemo i ugrađujemo proizvodimo u svom pogonu koji se nalazi u Beočinu na oko 4.000m2 i raspolaže sa četiri linije za ekstrudiranje PVC profila, na kojima proizvodimo profile za roletarstvo, komarnike, kalendare kao i niz građevinskih profila. Od poluproizvoda u ponudi imamo i razne lamele, letvice, vođice i dihtung gume.

Sopstvena proizvodnja PVC granulata nam omogućava da imamo ujednačeni visoki kvalitet repromaterijala za PVC profile.
Granulat isključivo pravimo od vrhunskih uvoznih komponenata (Baerlocher, Omya, HCA,BASF, Borsodchem…)

Imate pitanja?

Pozovite nas. Stojimo vam na raspolaganju za sve vrste zahteva.