Motori za garažna vrata

Komfor i bezbednost za vaš dom

Ko još rado izlazi iz automobila po vetru, nevremenu i noću samo da bi otvorio garažu. Sa Hörmann motorom za garažna vrata možete uvek “slobodno da vozite”, jer iz automobila pomoću daljinskog upravljača otvarate vaša garažna vrata i kapiju brzo, komforno i sigurno. Sa komfornim i brzim SupraMatic, povoljnim ProMatic, kao i ProMatic Akku, motorom za garaže bez priključka na struju, Hörmann nudi inovativnu tehniku motora.

Sertivikovani Hörmann-ov bežični sistem BiSecur standardno poseduju svi motori za garažna vrata. On se odlikuje veoma bezbednom radio vezom i kompatibilan je sa svim Hörmann-ovim motorima, radio prijemnicima i upravljačkim elementima. Pomoću BiSecur ne samo da možete upravljati Vašim garažnim vratima, već i Vašim Hörmann kućnim vratima, kapijom ili rasvetom.

Ukoliko Vašim garažnim vratima ne želite da upravljate samo daljinskim upravljačima, kodnim tasterima ili čitačima otiska prsta, nego i Vašim pametnim telefonom, u tu svrhu možete koristiti Hörmann-ovu aplikaciju BlueSecur. Pomoću samoobjašnjivog korisničkog interfejsa aplikacije ne samo da se može upravljati garažnim vratima putem Bluetooth-a, već se pogon vrata može uključivati i isklučivati. Aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje sa Google Play i App Store. Odgovarajući prijemnik je već standardno integrisan od 4. generacije Hörmann-ovog motora SupraMatic, a za pogon ProMatic 4 (trenutno nije dostupan) je opciono dostupan.

Pored toga, HCP-interfejs koji je integrisan u svaki Hörmann-ov motor omogućava umrežavanje sa eksternim Smart Home sistemima, kao što su Homematic i Delta Dore. Kao delom kućne automatizacije, pogonom vrata se komforno može preko korisničkog interfejsa odgovarajućeg Smart Home sistema, a po želji i vršiti umrežavanje sa ostalim pametnim komponentama. Tako se npr. može programirati da se sa zatvaranjem garažnih vrata po mraku istovremeno uključuje spoljna rasveta i osvetljenje hodnika, ili se kapija automatski otvara kada se približavate svom domu. Ukoliko odgovarajući Smart Home sistem dozvoljava daljinski pristup preko interneta, garažna vrata se mogu komforno otvarati i kada ste na putu, npr. kako bi poštar mogao da ostavi paket ili da bi mogao da se proveri status programiranih uređaja.

SupraMatic 4

Otvarajte Vaša vrata sa SupraMatic motorom brzo i jednostavno sa daljinskim upravljačem i vozite direktno sa ulice u Vašu garažu. Zahvaljujući standardnom Bluetooth prijemniku možete Vašim vratima upravljati i preko Hörmann BlueSecur aplikacije. Na taj način, na pametnom telefonu uvek imate uz sebe otvarač za garažna vrata. SupraMatic motor za garažna vrata energetski efikasnom LED rasvetom obezbeđuje ravnomerno osvetljenje garaže. Poklopac motora od nerđajućeg čelika daje motoru izgled elegantnog, ekskluzivnog dizajna. Pored toga, SupraMatic se odlikuje veoma niskom potrošnjom električne energije i u režimu pripravnosti troši ispod 1 W. Motor se opciono može umrežiti i sa eksternim Smart Home sistemima.

ProMatic 4

Sa motorom za garažna vrata ProMatic 4 i daljinskim upravljačem ili bežičnim tasterom otvorićete Vaša garažna vrata jednostavno i brzo. Poseban komfor Vam pruža svetla LED rasveta, kao i položaj motora za ventilaciju, pomoću koga možete Vašu garažu automatski da provetravate. ProMatic je pri tome posebno efikasan u pogledu potrošnje električne energije i u stanju pripravnosti troši ispod 1 W. Motor se opciono može umrežiti i sa eksternim Smart Home sistemima.

Zahvaljujući ProMatic Akku, čak i kod garaža bez električnog priključka možete uživati u prednostima automatskog pogona. On se može puniti prek uobičajene mrežne utičnice ili na posebno komforan način, pomoću opcionog solarnog modula.

Odaberite odgovarajući tip motora

Sa velikim izborom motora za razne vrste vrata, kapija i garažnih vrata opcije su široke. Prelistajte katalog i bolje se upoznajte sa ponudom i opcijama, ili kliknite OVDE kako biste posetili zvanični Hormann web sajt za više informacija. 

Zašto Hörmann motori?

Bidirekcioni bežični sistem BiSecur predstavlja tehniku orijentisanu ka budućnosti koja omogućava komforno i sigurno rukovanje motorima za garaže i kapije, motorima za vrata, svetlom i drugim uređajima.

Ovaj ekstremno siguran BiSecur postupak kodiranja, koji je razvila kompanija Hörmann, sa stabilnim i neometanim dometom, nudi vam bezbednost, jer niko sa strane ne može da kopira radio signal. Provereno i sertifikovano od strane stručnjaka za bezbednost na Univerzitetu Rur, u Bohumu.

Svi BiSecur motori, prijemnici i upravljački elementi su 100%-no kompatibilni. Time možete jednim pritiskom tastera na daljinskom upravljaču ili bežičnom tasteru pored Vaših garažnih vrata ili kapije, upravljati i bravama kućnih vrata, motorima za vrata ili drugim uređajima sa prijemnicima BiSecur. Standardni HCP interfejs u svakom Hörmann motoru pruža Vam još više mogućnosti. Na taj način možete sasvim jednostavno da umrežite sve motore garažnih vrata i kapija kompanije Hörmann sa eksternim Smart Home sistemima.

Više nikada ne morate proveravati da li su garažna vrata zatvorena kada duva vetar ili kada je loše vreme. Na pritisak tastera boja LED lampice na daljinskom upravljaču HS 5 BS ili unutrašnjem tasteru FIT 5 BS pokazuje vam položaj kapije.  Po želji, sledeći pritisak tastera * zaključava vrata. Upravljanje vašom kapijom ne može biti udobnije i sigurnije.
* za rukovanje kada je kapija izvan vidnog polja, neophodna je dodatna fotoćelija

Koristite vaš pametni telefon kao daljinski upravljač. Sa novom Hörmann BlueSecur aplikacijom možete lako upravljati vašim garažnim ili kućnim vratima putem Bluetooth**-a. A, za članove vaše porodice jednostavno trajno ili privremeno prenesite dalje korisničke dozvole*** na njihove pametne telefone. Time, svaki član vaše porodice uvek ima uz sebe svoj “Otvarač garažnih ili ulaznih vrata” na pametnom telefonu.

** u kombinaciji sa unutrašnjim / spoljašnjim Hörmann Bluetooth prijemnikom
*** eventualno su potrebne dodatne kupovine (u aplikaciji) u App Store ili Google Play

Provalnici nemaju šanse kod Hörmann automatskih garažnih vrata: ako su vrata zatvorena, onda zaštita od podizanja automatski uskače u graničnik vođice. Vrata su odmah čvrsto zaključana i zaštićena od podizanja. Ovaj način zaključavanja radi čisto mehanički i funkcionalan je i kod nestanka struje, nasuprot motorima drugih proizvođača.

Pouzdana automatika isključivanja kod neočekivanih prepreka bezbedno zaustavlja vrata. Za još veću zaštitu i bezbednost preporučujemo ugradnju fotoćelije koja funkcioniše bez dodira.
Zahvaljujući mekom zaletu i mekom zaustavljanju, Vaša vrata se otvaraju i zatvaraju tiho i bez trzaja. Faze za pokretanje i zaustavljanje se mogu individualno podesiti za Vaša garažna vrata. Time ih čuvate i duže će trajati.

Vozite brže i bezbednije sa motorom SupraMatic zajedno sa Vašim Hörmann garažnim segmentnim vratima. Brzina otvaranja do maks. 25 cm/s vam pruža veću bezbednost i manje stresa kod prometnih prilaza garažama. Uporedite brzine otvaranja SupraMatic motora sa uobičajenim motorima.

Hörmann-ovi motori za garažna vrata su optimalno usklađeni za Hörmann-ovim garažnim segmentnim vratima i provereni i sertifikovani od strane nezavisnih kontrolnih institucija u skladu sa smernicama za TTZ, “Protivprovalna zaštita za garažna vrata”.

Posetite nas

Kancelarija

Posetite nas. Uvek je najbolje uživo videti uzorke i konsultovati se sa ljudima kojima je to specijalnost.

Stanoja Glavaša 94, Novi Sad, Srbija

+381/21-503-144
+381/21-505-736
+381/63-113-3606

office@novoplast.rs
novoplast@neobee.net

Zahtev za ponudu

Kontakt forma