Venecijaneri

Praktičan dodatak svakom enterijeru

Venecijaneri su praktičan dodatak svakom enterijeru, posebno u sobama koje su okrenute prema istoku ili zapadu. Interesantno je da venecijaneri, iako je ime prihvaćeno u većini jezika (Venetian blinds), nisu venecijanski izum, već su tokom renesanse stigli u Veneciju iz Persije. Namena venecijanera je da kontrolišu količinu svetlosti koja ulazi u sobu istovremenim rotiranjem traka. Ove trake danas se izrađuju od aluminijuma, dok se na starim slikama može videti da su nekada bile od drveta. Osim količine svetlosti koja ulazi u prostoriju, venecijaneri kontrolišu i ugao pod kojim svetlo pada, tako da se mogu podesiti da svetlost pada na radni sto, dok je ostatak prostorije poluzamračen. Venecijanerima je moguće postići zamračenje do 60%, odnosno nemoguće je postići potpuno zamračenje, kao što je moguće korišćenjem drugih tipova zavesa ili roletni. Iz tog
razloga venecijaneri se često kombinuju sa roletnama, koje se navlače samo retko i služe za zaštitu prozora i potpuno zamračenje, dok se venecijaneri koriste za stalne korekcije nivoa svetlosti u sobi.

Proizvodi

Prodaja venecijanera

Ako su vam potrebni kvaliteni venecijaneri i vaša adresa je Novi Sad ili okolina, na pravom ste mestu.

Venecijanere možete naručiti popunjavanjem forme na ovoj stranici. Venecijaneri će biti izrađeni po vašim merama u roku od od samo 24 sata, dok za veoma velike porudžbine rok može biti nešto duži. 

Posetite nas

Kancelarija

Posetite nas. Uvek je najbolje uživo videti uzorke i konsultovati se sa ljudima kojima je to specijalnost.

Stanoja Glavaša 94, Novi Sad, Srbija

+381/21-503-144
+381/21-505-736
+381/63-113-3606

office@novoplast.rs
novoplast@neobee.net

Zahtev za ponudu

Kontakt forma

Ugradnja venecijanera

Venecijaneri se montiraju unutar okvira prozora, bez obzora da li je reč o drvenom, pvc ili aluminijumskom prozoru. Kada su dimenzije tačno izmerene ugradnja je izuzetno jednostavna i može je obaviti svaki kupac za samo pet minuta po prozoru. Ukoliko kupac to želi. ugradnju mogu obaviti i naši majstori, a angažman majstora preporučuje se kada se venecijaneri postavljaju na veoma velike prozore.

Zašto Novoplast venecijaneri?

U praksi postoje velike razlike između venecijanera, u šta će se svaki kupac odmah uveriti ako kupi venecijanere lošeg kvaliteta. Novoplast venecijaneri su jedni od najboljih na našem tržištu, a razlozi za to su sledeći:

  • Izrada je milimetarski precizna.
  • Venecijaneri se rade po meri, što garantuje savršeno naleganje na prozor, a podešavaju se palicom ili sajlom.
  • Rolometal koristi veoma fine i izdržljive mehanizme, kao i snažan kanap, što su dva najosetljivja elementa kod venecijanera. Iz tog razloga naši venecijaneri u praksi traju preko 10 godina.
  • Materijal koji koristimo za izradu venecijanera je najbolji koji se može naći na tržištu. Elemente nabavljamo od proizvođača iz Holandije, sa Tajvana i iz Srbije.
  • Izuzetno brza izrada. Vaša narudžbina je procesuirana u roku od 24 sata.