Rolo zavese

Najpraktičnije zavese

Rolo zavese su definitivno najpraktičniji tip zavesa. Budući da imaju glatku površinu daleko se lakše čiste od venecijanera, trakastih zavesa i drugih sistema koji se sastoje od većeg broja segmenata. Sistem za spuštanje i podizanje je izuzetno dugotrajan i nemoguće ga je pokvariti pogrešnim rukovanjem, dok se zavese potpuno povlače u kutiju kada su podignute, što olakšava otvaranje i pranje prozora.

Rolo zavese najčešće se postavljaju tik iznad prozora, mada je moguće napraviti i duže modele, koji se postavljaju nešto više iznad prozora ili čak na plafonu. Postavljanje u vrhu zida ili na plafonu preporučuje se kod većih prozora i kod balkonskih vrata. Pored kutije u koju se zavesa povlači, zavesa se može namotavati i na oklagiju koja se postavlja na ram prozora, što je povoljnije rešenje i ujedno rešenje koje mnogi kupci smatraju elegantnijim od aluminijumske kutije.

Montaža rolo zavesa

Širina rolo zavesa može biti od 40 cm, pa čak i manje, ako je reč o uskom prozoru, pa sve dva metra. Dvokrilni prozor moguće je vrlo efikasno prekriti rolo zavesom, dok kod trokrilnih i većih prozora preporučujemo korišćenje dve zavese. Jedna od prednosti rolo zavesa je i mogućnost instalacije na krovne prozore. Pored venecijanera, to je jedini tip zavesa koji je moguće postaviti na krovne prostore.

Nivo zamračenja koji je moguće postići rolo zavesama može biti veoma visok. Ako se koristi blackout platno, zamračenje može biti blizu 100%, skoro isti nivo koji se postiže spuštanjem roletni. Materijali od kojih u kompaniji Rolometal proizvodimo rolo zavese su raznovrsni, i uključuju nekoliko tipova tkanine i poliestera, kao i nešto kruće i čvršće plastične materijale.

Kao i na druge tipove zavesa, i na rolo zavese moguće je postaviti elektromotore, međutim budući da se rolo zavese veoma jednostavno spuštaju i da se vraćaju u kutiju samostalno, bez utroška energije, kupci se ređe odlučuju za ovaj dodatak, osim kada je reč o učionicama i konferencijskim salama gde je poželjno da se omogući spuštanje zavesa putem daljinskog upravljača.

Cena rolo zavesa

Cena rolo zavesa zavisi od površine zavese, materijala od kog je zavesa izrađena i prisustva ili odsustva aluminijumske kutije u koju se zavesa povlači. Izbor materijala je veoma bitna stavka, posebno ako kupac želi visok procenat blokiranja sunčeve svetlosti. Rolo zavese izrazito prijatno izgledaju kada se koriste upečatljive boje i mogu imati vrlo snažnu dekorativnu funkciju u domu, posebno ako se koriste boje koje su već prisutne u drugim elementima u prostoriji.

Posetite nas

Posetite nas. Uvek je najbolje uživo videti uzorke i konsultovati se sa ljudima kojima je to specijalnost.

Stanoja Glavaša 94, Novi Sad, Srbija

+381/21-503-144
+381/21-505-736
+381/63-113-3606

office@novoplast.rs
novoplast@neobee.net