Zebra zavese

Najbolji patent?

Naše je mišljenje da nijedan sistem za zavese nema tako dobar patent kao zebra zavese. Ove zavese moguće je potpuno podići ili ih jednim dodirom prebaciti iz položaja u kome blokiraju svetlost u položaj u kome propuštaju svetlost. Rolo zavese sastoje se od dva paralelna platna, koja su sačinjena od kombinacije prozirnih i neprozirnih horizontalnih traka. Kada su neprozirne trake iza neprozirnih a prozirne iza prozirnih, svetlo ulazi u sobu – ukupno oko 70% svetlosti (jer neprozirne trake ne blokiraju potpuno svetlost). Ako su prozirne trake iza neprozirnih, 70% svetlosti je blokirano. U zavisnosti od materijala koji se koristi, ovaj procenat može biti nešto veći ili nešto manji. Najnepropusnije zebra zavese mogu u potpunosti zameniti druge tipove zavesa i skoro potpuno zakloniti svetlo, dok se najpropusnije zavese koriste kao dekoracija i kao zaštita od dirketnog sunčevog zračenja.

Zašto zebra zavese?

Prednosti zebra zavesa

Sličan efekat postiže se venecijanerima ili trakastim zavesama, međutim estetski efekat kod zebra zavesa je bolji nego kod venecijanera, dok je naleganje preciznije nego kod trakastih zavesa. Kao i trakaste zavese, zebra zavese ne otežavaju pranje prozora i zauzimaju veoma malo mesta kada su potpuno podignute. Zebra zavese pogodne za prozore svih veličina i preciznost mehanizma se ne smanjuje kako veličina prostora raste. Kao i rolo zavese, venecijaneri ili trakaste zavese, zebra zavese kontrolišu se veoma lako putem lančića.

Posetite nas

Kancelarija

Posetite nas. Uvek je najbolje uživo videti uzorke i konsultovati se sa ljudima kojima je to specijalnost.

Stanoja Glavaša 94, Novi Sad, Srbija

+381/21-503-144; +381/21-505-736; +381/63-113-3606

office@novoplast.rs; novoplast@neobee.net

Ugradnja zebra zavesa

Zebra zavese uglavnom se postavljaju u kutiju iznad prozora, koja je visoka oko desetak santimetara, mada je moguća i montaža na krilo prozora. Zavesama na većim prozorima može se dodati motorni pogon uz koji kupac dobija i daljinski upravljač, što je rešenje koje se koristi u ugostiteljskim objektima i poslovnom prostoru. Maksimalna visina zebra zavese je oko 2.5m, dok je maksimalna širina zavese dva metra. Kao i trakaste zavese, Rolometal zebra zavese nudi u velikom broju boja i dezena. Materijal je PVC ili plastificirani tekstil, koji je posebno pogodan za domove jer ne sakuplja prašinu i ima antialergentske odlike.

Cena zebra zavesa i nivo zatamnjenja

Cena zebra zavesa zavisi samo od izbora materijala, budući da su ostali elementi isti za sve zebra zavese, tj. nema različitih opcija kada se radi o materijalu za mehanizam i tipu mehanizma.

Često se zebra zavese predstavljaju kao rešenje koje ne može služiti za potpuno zaklanjanje svetla, što je delimično tačno, u smislu da ne mogu da stvore potpuni mrak u sobi, ali mogu da stvore zamračenje od 80% do 90%, što odgovara količini svetlosti koja noću ulazi u sobu kroz nezaklonjen prozor i predstavlja veoma dobru opciju za većinu kupaca.